Rondleiding over de plantage

Na de rondleiding over de plantage was er ruimte om de verse koffie te proeven. Gijs neemt een slok, proeft de zachte smaken en vertelt vervolgens de eigenaar dat de koffie wel wat sterker en bitterder mag.

Dit leidde tot een lieve glimlach, een arm om zijn schouder en de volgende woorden: "I am happy you like your coffee dark and with burned flavours. In that case we can keep the best beans for the Colombians.

Een aantal jaar later snappen wij pas wat deze man bedoelde. In een koffieboon kunnen zoveel verschillende smaken verstopt zitten. Wij kenden tot voor kort alleen nog maar de bittere (hard gebrande) koffie. Vanaf dat moment zijn wij gaan experimenteren, gewoon met een koekenpan en groene koffiebonen. En toen…

Onze eerste koffiebrander

Toen ging het hard. We hadden de smaak helemaal te pakken. Er ging een wereld met oneindig veel smaken en verschillende bereidingswijzen voor ons open.

Uit enthousiasme kochten we onze eerste koffiebrander, Gloria. Branden, cuppen, opnieuw branden, weer cuppen, totdat we de sweet spot gevonden hadden. Na vele proefsessies, onderzoek, vallen en opstaan, stuitten we op wat volgens ons het cruciale verschil maakt in de smaak... de roast methode.

De Espresso bakfiets

Wij waren verliefd op onze vers gebrande koffie en dit wilden we graag aan zoveel mogelijk mensen laten proeven. Daarom startten we met onze mobiele espresso bakfiets.

Het gaf ons de mogelijkheid om in gesprek te gaan met koffieliefhebbers, en zo te ontdekken wat zij lekker vinden. We kwamen er al snel achter dat onze 'Brasil' heel erg in de smaak viel maar dat er ook behoefte was aan verschillende koffies, met uiteenlopende smaakprofielen.

Dit was waardevolle informatie die we konden gebruiken om Little Roastery verder te ontwikkelen.

Van hobby naar bedrijf

Van je hobby je werk maken, een droom waar iedereen zich wel in kan vinden. Dit wilden wij heel graag realiseren. Er kwam steeds meer vraag naar onze vers gebrande koffiebonen en dit was vanuit huis niet meer bij te houden. De woonwijk kreeg er ook 'lucht' van, de hoogste tijd dus voor een nieuwe plek.

In onze zoektocht werden we verliefd op een oude schuur, op het erf van Boerderij De Riet in Leusden. Daar konden wij ongestoord branden, klanten ontvangen en doorgroeien.

Little Bigger Roastery

De plannen werden te groot en de ruimte te klein. Na twee jaar koffie branden op de boederij werd het tijd voor een grotere branderij. We wilden graag de ruimte hebben om onze koffieliefhebbers een plek te geven, waar ze kunnen genieten van onze heerlijke koffiebonen.

We kunnen met zekerheid zeggen dat dit is gelukt! Na twee maanden lang verhuizen, verbouwen en inrichten is de nieuwe Little Roastery branderij helemaal af.

Het is een fijne plek geworden waar jij een kijkje kunt nemen achter de schermen, en de smaakvolste koffies kunt proeven.

De deuren gingen open

Op zaterdag 8 oktober 2022 was het zo ver, de deuren gingen officieel open! En wat een geweldige opkomst. We zijn ontzettend dankbaar voor onze trouwe klanten, zonder jullie geen Little Roastery!

Het was een gezellige middag met veel soorten koffies, heerlijke brownies en mooie gesprekken.

Wil je een keer komen kijken in de branderij? Houd onze sociale media in de gaten. Daar kun je vinden wanneer we de deuren van de branderij wagenwijd voor je openzetten!

Open van maandag tot en met zaterdag

van 10:00 tot 17:00 uur

Kom gezellig langs en neem een kijkje in onze branderij! Wij hebben 3 verschillende soorten koffiebonen voor je klaarstaan, waar we de lekkerste koffies mee maken (alleen op zaterdag). Zo kan jij proeven en genieten. Daarnaast beantwoorden we graag je vragen, geven we advies én je kunt direct je favoriete koffie mee naar huis nemen.

Zien we je snel?

Met liefde gebrand

Onze passie, liefde en nieuwsgierigheid proef je terug in onze langzaam gebrande en eerlijke koffie. Wij branden onze koffie altijd vers. Daardoor is jouw koffie altijd optimaal van smaak en voorzien van een dikke cremalaag.  

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan rijke smaken, pak jouw moment en geniet!

Naar vers gebrande koffie