Stiekem kennen we het allemaal: je bestelt iets online, en hoopt dat de postbezorger zo snel mogelijk aan de deur staat met jouw pakketje. Heel begrijpelijk, maar zo’n (snelle) levering brengt ook nadelen met zich mee. Zo worden de meeste pakketjes geleverd in een te grote doos voor extra bescherming. Die doos wordt dan gevuld met plastic of ander extra verpakkingsmateriaal. Niet echt duurzaam, dus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitstoot van al die rondscheurende auto’s...

Dat moet toch anders kunnen?

Wij willen dat jij met een gerust hart kunt genieten van onze koffie. En wat ons betreft gaat dat verder dan duurzame, verantwoorde koffiebonen. Al die bestellingen met hun uitstoot? Dat moet toch ook anders kunnen, dachten wij. Daarom doen wij ons best om voor Amersfoort en omgeving de bestellingen te bezorgen met de fiets.

Little Roastery’s fietsvrijwilligers to the rescue

Al vanaf het begin van Little Roastery bezorgen wij onze pakketjes in en om Amersfoort (max. 10 kilometer erbuiten en vanaf een bestelwaarde van €50,-) zelf met de fiets. Onze fietsvrijwilligers crossen vrolijk rond en brengen jouw bestelling door weer en wind bij je aan de deur. In een gerecycled tasje, overigens, die je ook gewoon aan ons terug kunt geven voor hergebruik!

Hoe werkt het?

Sta je op het punt om koffie te bestellen, en zie je ‘Groene fietsbezorging’ als optie staan bij het afrekenen? Klik deze dan aan en laat je koffie gratis (vanaf € 50 bestelwaarde), duurzaam en met een big smile bezorgen!

Maar... we hebben niet genoeg vrijwilligers

En dat betekent helaas dat niet alle Amersfoortse bestellingen op de fiets kunnen worden gebracht. Daarom kan het maar zo gebeuren dat je tóch een DHL-bezorger voor de deur krijgt in plaats van een fietsvrijwilliger. 

“Ik wil ook fietsvrijwilligers worden!”

Kijk, dat horen we heel graag. Wij zijn namelijk hard op zoek naar nieuwe, enthousiaste fietsvrijwilligers die ons team komen versterken zodat we weer álle bestellingen in de omgeving op de fiets kunnen rondbrengen. We zijn benieuwd of je je in (een deel van) onderstaand rijtje herkent. Zo ja, dan ben je helemaal geschikt – woehoe!

  • Ik heb wat extra tijd om handen
  • Ik ben gek op fietsen, maar een hekel aan fietsroutes bedenken en/of fietsen zonder duidelijk doel
  • Ik vind het leuk om mensen blij te maken
  • Ik maak graag en gemakkelijk een praatje
  • Ik ben gek op koffie en neem graag zo nu en dan een lekkere zak Little Roastery bonen mee naar huis (van het huis, natuurlijk)
  • Ook als het regent of wat minder weer is, laat ik me niet tegenhouden

Wel zouden we het heel fijn vinden als het je lukt om op een vaste dag te fietsen, al realiseren we ons ook dat we dan best wat van je vragen. Laat je hier vooral niet door afschrikken en neem contact met ons op via het contactformulier hieronder. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Schrijf je in als fietsvrijwilliger!